Chêneau-Gensingen (GBW)

Chêneau Gensingen® (GBW) korsettet: CAD/CAM korsettering for skoliose

Chêneau-Gensingen® korsettet er et asymmetrisk, hårdt TLSO korset med åbninger i rygsøjlens konkave områder. Designet er baseret på princippet om, at skoliose skal adresseres i 3 dimensioner  for at opnå det mest succesfulde resultat.

Korsettet er kompatibelt med Schroth metoden, og ligesom Schroth metoden har det til formål at forbedre holdning, så skoliosen er mindre synlig.

Åbningerne i korsettet i kurvernes konkave side medfører, at når korsettet er på, er hvert åndedræt holdningskorrigerende. Læs mere om Rotational Angular Breathing efter Schroth metoden på Scoliosis 3DC’s hjemmeside.

Korsettet er et overkorrektions korset. Det vil sige, at man i korsettet prøver at opnå en reducering af Cobb’s vinkel med ca. 50%, for at sikre, at kurven ikke progredierer. Dette ses på røntgenbillede taget med korsettet på. Der er individuelle forskelle på, hvor meget kurven korrigeres i korsettet. Dette afhænger bl.a. af alder, størrelse af kurven, stivhed i vævet mm.

Korsettet laves efter præcise mål til den enkelte patient ud fra 7 standarder (kurvetyper). Materialet er polyetylen, som er nemt at arbejde med, kan formes og tilrettes løbende.

J.V. opslag 2019